Welke klachten HEB JIJ?

Kleine en grote pijnen en ongemakken proberen je wat te vertellen.   Het is dus belangrijk deze waarschuwingssignalen te leren herkennen. Welke klachten herken jij?


Slecht slapen kan komt veel voor door stress thuis of op het werk, Door verkeerde ademhaling kun je ook ‘s nachts ongemerkt gaan hyperventileren. (DSR) massage zorgt voor een meer ontspannen lichaam. Samen met ontspannende kruiden, kan je slaap worden verbeterd. Ook kan de overgang ervoor zorgen dat je slecht slaapt of omdat je er ‘nachts te vaak uit moet om te plassen. Hier kunnen kruiden uitkomst bieden.


Kaakklemmen wordt meestal veroorzaakt omdat je letterlijk teveel van jezelf vraagt en nog even door wilt bijten. Dit kan overdag zijn maar ook ‘s nachts. Dit geeft pijn in kaak en hoofd en kan ook problemen met je gebit geven. Vaak worden hier klemplaatjes voorgeschreven door de tandarts. Maar beter is de kaken door middel van (DSR) massage te ontspannen en de bron van de stress op te sporen en aan te pakken met behulp van coaching.


Niet tot rust kunnen komen is een klacht die veel voorkomt bij chronische stress. Je hebt het gevoel dat je altijd aan staat, je kunt of wilt je niet ontspannen, neemt minder pauzes en gaat soms zelfs meer en harder werken. En (DSR) massage helpt om weer tot rust te komen.


Concentratieproblemen kunnen komen door stress, burn-out, verkeerde voeding, slecht slapen, overgang, onvoldoende ontspanning, onzekerheid. Door middel van kruiden, gesprekken en massage kan het gestresste lichaam en de vermoeide geest weer worden opgeladen.


Pijnlijke nek en schouders komen heel veel voor bij stress, maar ook door een verkeerde houding achter de computer kunnen nekklachten chronisch worden tot vergroeiingen aan toe! Massage is een eerste stap om de spanning uit nek en schouders te halen. Daarna is het belangrijk naar de oorzaak te gaan kijken.


Lage rugpijn is vaak een van de eerste klacht die bij chronische stress naar voren komt. Door (DSR) massage kun je deze klacht verlichten. Ook is bij rugpijn het belangrijk voldoende te bewegen.


Emotionele uitbarstingen Ken jij jezelf niet meer terug doordat je vaak boos of heel verdrietig bent? Deze klachten komen vaak voor bij stress, burn-out en overgang. Maar soms ontstaan ze ook omdat je je onbegrepen of aangevallen voelt, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Door middel van kruiden en gesprekken kun je deze symptomen verminderen. Massage helpt hierbij om lichaam en geest tot rust te brengen.


Hartkloppingen komen erg veel voor bij stress, burn-out en overgang. Het is een reactie van je lijf op spanning en verkeerde ademhaling. Hartkloppingen kunnen erg beangstigend zijn, maar meestal kunnen ze door rust, ademhalingsoefeningen en voeding snel worden verminderd. Uiteraard is het altijd verstandig je ook bij je huisarts te melden met deze klachten.


Vaak zuchten of gapen Door verkeerd ademhalen bij stress kun je vaker gaan gapen of zuchten. En poging van je lichaam om weer tot rust te komen en je ademhaling te herstellen. Door het aanleren van buikademhaling en massage van je middenrif, nek en ribbenkast kun je deze klachten snel verminderen.


(Chronische) Hyperventilatie ontstaat door verkeerd ademhalen. Vooral bij stress komt dit voor doordat je middenrif vast komt te zitten. Dit kun je oplossen door bewustwording, ademhalingstechnieken en massage van het middenrif .


Paniekaanvallen komen zeer veel voor. Vooral in perioden van stress kunnen deze aanvallen verergeren. Verkeerde ademhaling, vastzetten van spanningen en verkeerde denkpatronen kunnen deze aanvallen verergeren en triggeren. Het is bij paniekaanvallen heel belangrijk deze te leren herkennen en het patroon zo snel mogelijk te doorbreken om te voorkomen dat je hier lange tijd mee blijft lopen.


Hoofdpijn kan betekenen dat je teveel piekert, maar ook dat je schouders en nek vast zitten. Verkeerd ademhalen, verkeerde houding, te hoge bloeddruk, verkeerde voeding, allergie of overgang of PMS hoofdpijn veroorzaken. Het verminderen van de spanning in je lijf is een belangrijke stap in de behandeling. Massage helpt de spanning uit je lijf te verwijderen en de hoofdpijn te verminderen.


Gewrichtsproblemen kunnen ontstaan door overbelasting, verkeerde voeding, erfelijke aanleg, overgewicht maar ook door de overgang! Stress kan pijn in knie, rug, heup, nek, schouders en armen verergeren. Kruiden, massage en bewustwording kunnen deze klacht verminderen


RSI is niet alleen het te vaak dezelfde beweging doen, maar ook het niet ingrijpen van jezelf op iets waarvan je weet dat je er last van krijgt. Dit kan een voorbode zijn van burn-out! Massage en bewustwording kunnen deze klacht aanpakken.

Herken je bovenstaande klachten en wil je meer weten, klik dan op één van de buttons. Vandaag nog.


Vermoeidheid ontstaat uiteraard als je ook slecht slaapt, maar ook omdat je niet alle prikkels kunt verwerken en niet goed uitrust. Doordat je veel stress ervaart, krijgen je hersenen niet het idee om naar standje ontspannen en bijladen te gaan. Hierdoor raakt je accu steeds verder leeg. Door massage kan je lichaam weer in ontspanningstand komen en vandaar weer beginnen met herstel


Tinitus of oorsuizingen kunnen ontstaan door overbelasting van je oren, maar ook stress zal tinnitus verergeren. Massage kan vaak verlichting en verbetering van deze klacht geven.


Herken je bovenstaande klachten en wil je meer weten, klik dan op één van de buttons. Vandaag nog.

Want het verandert alleen, als je het anders gaat doen.

AANBIEDING

Stress in je hoofd leidt tot stress in je lichaam. Pijnklachten als stijve nek en schouders alsook rugklachten komen heel veel voor. En je kunt daar iets aan doen. Ervaar het zelf met een diepte-reflex-massage. 
Boek deze snel via deze link.

Een kennismakingserie van 3 sessies kost €110.

Normaal kost een consult €75. Dus je krijgt totaal €115 korting.

Dit doe ik om jou te laten zien wat mogelijk is met een korte serie behandelingen.

Ik combineer indien mogelijk altijd massage met gesprekstherapie voor een optimaal effect. Woon je nu te ver weg van Goes? Ook online kunnen we veel doen om chronische stressklachten en burn-out te behandelen. Stuur me even een berichtje per email of stuur een WhatsApp bericht op 06 523255227.