Veelgestelde vragen

Waarom is een intake gesprek?

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en kun jij je klachten aan me voorleggen. Daarnaast bekijken we aan welk traject bij jou zou passen en wat jij zelf wel of juist niet wilt. Dit afstemmen is heel belangrijk. Om de drempel voor jou om een afspraak te maken te verlagen, hanteer ik voor het intakegesprek een apart laag tarief. Veel mensen vinden de stap om een afspraak te maken echt heel moeilijk – zelfs als ze al heel lang klachten hebben.

Dus maak gerust voor een online afspraak en beslis daarna – geheel vrijblijvend – of je een vervolgtraject wilt inzetten.

___

Hoelang duurt een burn-out?

Dat is een beetje afhankelijk van hoe hard je gecrashed bent, maar je moet wel op minimaal een half jaar rekenen. Sommige mensen kunnen al eerder (deels) aan het werk. Ook kan het langer duren. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Als je de bodem bereikt hebt, is er alleen maar een weg omhoog. En daar zijn echt mooie momenten bij. Ook tijdens je burn-out.

___

Worden de coaching en andere therapieën vergoed vanuit de zorgverzekering?

Op dit moment niet. Maar mogelijk wil je werkgever wel bijdragen aan je genezingstraject. Want als jij eerder aan het werk bent, is dat in ieders belang. Maar het werken aan je gezondheid en het verminderen van je klachten is een goede investering in je toekomst. Als je niets verandert, zullen dingen (en je klachten!) niet veranderen. Sterker nog, als je zo doorgaat als je nu doet, is de kans groot dat je klachten alleen maar erger zullen worden.

___

Waarom werk je met o.a. refelexologie, massage, voeding en aromatherapie naast gesprekstherapie?

Ik behandel volgens het principe dat lichaam en geest één zijn. Bij een burn-out is ook het lichaam totaal uitgeput van alle stress. Via aromatherapie, massage en andere biorelaxatiemethoden en voeding krijgt ook de lichaam de kans zich te herstellen. Een uitgerust lichaam zorgt voor een gezondere geest.

___

Kan ik ook eerst gewoon bellen of e-mailen?

Ja natuurlijk kan dat. Zeker in het begin van een burn-out kun je totaal wanhopig zijn en weet je niet precies wat je moet doen en wat je wilt. Dat is heel normaal (maar wel echt heel rot!). E-mailen kan via amplitudecoaching@gmail.com. Bel je liever? Stuur dan even een mail met je telefoonnummer en wanneer ik je kan bellen (ook in het weekend of ‘s avonds).

___

Hoe verloopt een intakegesprek en coachingtraject?

Eerst nemen we een aantal contactgegevens door. Daarna kijken we naar de klachten die jij hebt en die jou op dit moment het meest belemmeren. Aan de hand daarvan zal ik een behandeltraject voorstellen. Het is jou vrij om daar verder mee te willen of niet. In het begin zullen wel elke 1 tot 2 weken afspreken. Na een paar keer wordt dat één keer per 3-4 weken. Zodra je daar klaar voor bent, zullen we de coaching afbouwen. Soms is het prettig na 2-3 maanden nog een evaluatiegesprek te houden, maar dat is aan jou. Uiteraard kun je altijd op een later moment weer terugkomen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Elke afspraak zal in elk geval deels uit gesprekken bestaan, aangevuld met wat op dat moment het meest effectief is. Dat kan massage van verkrampte nekspieren zijn of ademhalingsoefeningen bij hyperventilatie. Dit is afhankelijk van je klachten en wat jij zelf wil. Belangrijk is je lichaam en geest tegelijk te behandelen om kans op herhaling van je klachten te verkleinen.


Andere vragen?  Stel ze hier