NatuurgeneeskundigE AANPAK BIJ BURN-OUT

Een burn-out kan iedereen overkomen. Het ontstaat na een lange periode van extreme vermoeidheid en stress.  Vaak overvalt het je toch. Je wist wel dat je moe was en een beetje te druk. Maar zo erg? 
Veel mensen ervaren een totaal breekpunt waarop ze instorten en (even) helemaal niets meer kunnen. 

Maar nu het goede nieuws. Het zal tijd kosten en energie, maar je kunt helemaal herstellen van een burn-out. Als gezondheidtherapeut (in opleiding) kan ik je daarbij helpen. Samen stellen we vast hoe je burn-out heeft kunnen ontstaan en hoe je daar weer uit kunt komen.  

We kijken daarbij naar je persoonlijkheid, je geschiedenis, werk- en privé-omstandigheden.  We onderzoeken hoe het komt dat je een burn-out gekregen hebt en voor welke valkuilen je moet oppassen. Ook bekijken we het traject om weer terug aan het werk te kunnen gaan.
Samen stippelen we een traject uit dat bij jouw past. Belangrijk is dat we hierbij aandacht schenken aan je lichamelijke en emotionele klachten!

Basis van het traject is de natuurgeneeskunde. Hierbij is het zelfherstellend vermogen van het lichaam belangrijk, maar daarnaast is het essentieel lichaam en geest als 1 geheel te zien. Viacoaching gesprekken zijn, aangevuld met andere therapieën zoals biorelaxatie (voor de broodnodige ontspanning – zoals (diepte)massage en aromatherapie), voedingstherapie (om je herstel te ondersteunen), Bach Bloesems (om je sterker te maken tijdens je veranderingsproces), aromatherapie en fytotherapie (voor de ontspanning).

Omdat je in het eerste deel van je burn-out extreem moe of angstig kan zijn, kunnen we het traject bij jouw thuis starten als je dat wilt. Blijf er niet alleen mee rondlopen, samen komen we er! Echt waar.

Meteen zelf aan de slag met je burn-out? Dan is het werkboek burn-out iets voor jou.