Lichamelijke klachten komen heel vaak voort uit psychische oorzaken. Maar ook andersom is mogelijk.

In een coaching traject kijken we samen naar je klachten én mogelijke oorzaken. We kijken daarbij hoe lichaam en geest op elkaar inwerken. Vervolgens zetten we een traject in om klachten te verminderen en oorzaken weg te nemen. Hierbij gebruik ik (een combinatie van) gesprekstherapie en coaching,  voedingstherapie, Bach bloesems en biorelaxatie (massage,  ademhalingstherapie,  aromatherapie).


Een bekend voorbeeld is rugpijn met vastzittende schouders. Dit wordt vaak veroorzaakt door stress. Natuurlijk helpt een massage om pijnlijke punten te verminderen. Maar je kunt je pijn alleen wegnemen door op zoek te gaan naar de oorzaak van de stress en te kijken of de stress kan worden verminderd of hoe je daar beter mee om kunt gaan.

Burn-out is het gevolg van jarenlange stress en onvoldoende onspanning. Hiervoor hebben we een apart burn-out coaching traject.

Ook overgewicht is iets wat een groot deel via gesprekstherapie wordt behandeld. Hoe komt het dat je meer eet dan nodig is? Welke keuzes maak je en waarom? Waarom is voedingsgewoonten veranderen zo moeilijk?

In het coaching traject bekijken we wat voor jou belangrijk is, wat je (onnodige) energie kost en waar je energie van krijgt. Zo zoeken we naar een oplossing die bij jou past en die voor jou werkt!


coaching bij natuurgeneeskunde

stressbeheersing en aanpak burn-out

Direct online een afspraak maken – Contact – Soorten behandelingen